Mengenai Saya

Foto saya

Hanya seorang wanita yang biasa, dengan kerja yang biasa, belum ada bakat yang luar biasa dengan minat yang biasa. Jadi, biasa-biasakanlah diri menjenguk blog biasa ini.
sila-silalah 'suka' dengan blog facebook saya: https://www.facebook.com/elieynzBlog
sebahagian daripada wsb mania community (we are sabahan blogger mania) http://wearesabahanbloggermania.blogspot.com/
jemputlah ke laman twitter saya:https://twitter.com/elieynzlin
harap anda-anda tak sesat dalam blog saya, silalah datang lagi ya. Jangan lupa komen yang membina.

Selasa, 4 Disember 2012

game free download - murder in new york

ya.. ada lagi.. tengok dari tajuk macam seram ja.. 
apa bunuh-bunuh orang ni.. hehe

ni cuma permainan cari-cari barang.. 
kununya membantu detektif mencari bahan bukti la lebih kurang..


penerangan : Help the Special Enquiry Detail crack the case, and catch a criminal, in this fun and exciting Hidden Object game!
Download free game today and find the answers hidden within spectacular scenes and deceptive puzzles.
System Requirements:
  • Windows 95/98/XP/ME/Vista/7;
  • Processor 800 Mhz or better;
  • RAM: minimum 1024Mb;
  • DirectX 9.0 or higher;
  • DirectX compatible sound board.

selamat mencuba semua..


game free download-go go gourmet

assalamualaikum..
sihat semua?
alhamdulillah, aku kurang sihat sebab tekak ni tak selesa.. terlampau ketawa mungkin.. hehe..

lama aku tak post kan? ya.. ramai yang tak kisah juga.. lantaklahkan?
alright.. kali ni aku bagi link game 'hidden object' hari tu crossword.. kali ni memang cari2 barang .. aku suka game macam ni... aku sendiri pun tak tahu kenapa.. game bunuh zombie belum jumpa lagi sebab sebelum ni sibuk kerja sikit.. walaupun sekarang pun masih sibuk lagi tapi ada masa sedikit ni.. aku cuba post okay?

sumber gambar dari giantbomb.com

permainan ni melibatkan 'pengurusan masa' kamu kena lengkapkan resipi yang diberi dengan mencari bahan-bahan yang betul mengikut masa yang ditetapkan dan gambar diatas adalah versi pertama.. tapi link yang aku akan bagi ni versi kedua iaitu..
sumber gambar dari heavygames.com
 nampak menarik,kan? kamu akan bertanding dengan chef lain dalam game tu dengan pelbagai jenis masakan diseluruh dunia.. 


selamat mencuba..

Isnin, 1 Oktober 2012

mavis the pouting bat



ini video pertama yang aku hasilkan sendiri..

pada asalnya aku nak masukkan gambar gif dalam facebook tapi seperti yang semua sedia maklum memang tak dapatlah. jadi, dalam pencarian 'bagaimana nak masukkan gambar gif ni'. Aku terbuka youtube dan ternakpak salah satu caranya guna movie maker. Aku gunalah yang sedia ada dalam komputer dan sekadar hendak mencuba.. memandangkan hasilnya memuaskan hati..

jadi..

lain kali aku buat lagi.. haha...

Selasa, 25 September 2012

Lupe Fiasco counters anti-Islam video

Lupe Fiasco counters anti-Islam video

bila mana yang lain sibuk dengan kekecohannya.. dia dengan tenang meminta semua muslim agar bertenang dan fikirkan apa yang Rasulullah s.a.w akan lakukan jika Baginda masih ada ketika ini..

gambar ini diperoleh dari islamophobiatoday
kata-kata beliau benar sekali.. Kita seharusnya menunjukkan sikap yang diteladani dari Baginda dan bukannya merusuh.. Marah itukan perangai syaitan..

jika ada yang berkata 'kau belum tengok lagi movie tu''... kau silap, aku sudah tengok trailer dan script asal cerita tu.. tapi merusuh bukanlah jalan penyelesaian.. kita seharusnya tahu, balasan Allah pada mereka setimpal dengan perbuatan mereka. Kenapa nak kecoh.. Berbuih pun mulut bercakap sana-sini, tapi tak sampai di hati mereka tak ad agunanya.. Bertenanglah wahai Saudara Muslimku..

Isnin, 24 September 2012

My android

Fuh.. payahnya nak sesuaikan diri dgn android ni..
Rasa macam nak putus asa ja..
Uish..
Baiklah, entri kali ni hanya untuk percubaan..
Sekadar nak tengok, bolehkah tidak ni..

Selasa, 27 Mac 2012

youtube downloader software

assalamualaikum.. entri kedua untuk hari ni ringkas saja sebab berkaitan youtube downloader software..
sumber gambar dari youtubedownloadersite.com

game : Hidden Object Crosswords (full version-free)

assalamualaikum... bertemu kembali di hari yang indah dengan kesihatan kurang memuaskan ini..
aku mencari sebuah game.. uiseh.. iaitu Hidden Object Crosswords..
tu dia... mana cukup ni.. aku bagi lagi...

Sabtu, 24 Mac 2012

keluargaku... my family

assalamualaikum.. selamat sejahtera rakyat di bumi.. saya di marikh ni sihat ja.. chewah..

gambar diatas adalah sekumpulan.. cheh.. taklah.. gambar diatas adalah gambar aku dan keluarga besarku sempena Hari Keluarga Hj Maralim Kamsidin..

Jumaat, 23 Mac 2012

aiskrim? nyum nyum...



assalamualaikum.. balik dari makan tengah hari di RUMAH tadi, sampai tempat kerja terus ternampak anak bos yang masih sekolah rendah membantu pekerja.. haha..

Khamis, 22 Mac 2012

apa itu imaginasi? bayangan?


sumber gambar dari koleksi peribadi (tak ingat dapat dari sumber mana)

salah seorang follower aku di tumblr bertanyakan soalan kepada umum.

dia memulakan bicara dengan memikirkan rupa tuhan sehinggalah kepada kesimpulan dia menganggap tuhan itu sesuatu yang kita bayangkan.

Dan dia bertanyakan pula hal apa itu bayangan atau 'imagination'. apa yang menjadikan sesuatu bayangan. pertanyaan dia dijawab dengan pelbagai cara.

Khamis, 15 Mac 2012

lagu-lagu mengusik jiwa

Astrid-Tentang_Rasa.mp3 - 4shared.com - perkongsian dan storan fail dalam talian - muat turun - miguel quequebondho: Astrid-Tentang_Rasa.mp3

lagu ni best.. aku dapat lagu ni masa sedang cari lagu oleh Geisha : cinta dan benci mp3 , geisha - cinta dan benci vid...
sumber gambar dari hikayatprimadona.blogspot.com 

Rabu, 14 Mac 2012

sila tinggalkan link blog anda

Assalamualaikum semua, selamat sejahtera..


sekarang ni Saya tak dapat lihat siapa yang ikuti blog saya sama ada di dashboard atau pun di blog .


dan boleh FOLLOW dengan menekan butang 'follow' di navbar iaitu di bahagian paling atas blog ini seperti gambar di bawah 

Selasa, 13 Mac 2012

#ChurpChurp cash ed out

Over 700 Churpers hv cashed out at least RM100 each this year & it's only March! Find out how thy did it #ChurpChurp

Isnin, 12 Mac 2012

tumblebug game full version free

korang pernah main game zuma di facebook atau di mana2 laman web ?

game tumblebug ni konsep dia sama macam zuma juga.. cuma entah kenapa, aku lebih suka tumblebug ni..
sumber gambar dari wildfire.com.au

Jumaat, 9 Mac 2012

Untukmu solehah | iluvislam.com + discover the beauty of islam

sumber gambar dari iluvislam.com

tabahlah wahai hati yang lemah,
kuatkanlah akar imanmu,
jangan ditangisi pemergiannya,
jangan dicari kehadirannya
kerna sesungguhnya Kekasih-Mu yang abadi sedang mengujimu,
setiakah imanmu pada cinta-Nya,
jujurkah lidahmu pada zikir-Nya...
senyumlah wahai hati yang lemah,
Dia mengasihimu,
cinta-Nya agung,
manis umpama madu,
mekar umpama bunga dipagi hari..

Rabu, 29 Februari 2012

entah.. tak faham..

assalamualaikum... 
lama betul aku tak update blog. blogger semakin bertambah, semakin baik isi persembahan diorang. aku tetap juga macam ni.. maaflah ya. macam menyemak ja blog ni.. huhu.. sedihnya..

aku tak kemana, masih juga di bumi Sabah ni. saja nak menikmati hidup selama masih bernafas ni. chewah, bunyi serius ja. 

yalah, aku akuilah, aku rindu blog ni.. tambah kiutkan? edeh, perasannya. 

aku tiada idea ni sebenarnya nak post apa. main taip ja ni. aku bukan jenis manusia yang ilmu luas, aku tak rajin sangat nak baca surat khabar atau rajin cari cerita untuk dikongsi. seperti biasalah, blog aku ni isi dia sembarangan ja. entah apa-apa ja aku rasa. 

keluar pula muzik video 2PM.. kenalkan? kalau tak kenal, pergi ja lah cari di internet siapa mereka tu. hehe.. malas nak cari gambar diorang. 
sedang asyik tengok ni, aku terfikir tentang sesuatu. 
FESYEN!

cuba korang fikir dan perhati betul-betul.
kenapa bila artis korea bergaya dengan entah apa jenis kain, baju, seluar dan kain tapi nampak menarik dan menjadi ikutan. tapi kenapa bila orang 'kita' pakai seperti diorang, adakala nampak pelik. macam tak kena. apa bezanya? diorang makan nasi juga kan? walaupun nasi diorang macam lain sikit. apa yang membezakan kita dan mereka? itu belum sentuh soal muzik video yang sangatlah menarik perhatian. alunan melodi cuma sebahagian tarikan.