Mengenai Saya

Foto saya

Hanya seorang wanita yang biasa, dengan kerja yang biasa, belum ada bakat yang luar biasa dengan minat yang biasa. Jadi, biasa-biasakanlah diri menjenguk blog biasa ini.
sila-silalah 'suka' dengan blog facebook saya: https://www.facebook.com/elieynzBlog
sebahagian daripada wsb mania community (we are sabahan blogger mania) http://wearesabahanbloggermania.blogspot.com/
jemputlah ke laman twitter saya:https://twitter.com/elieynzlin
harap anda-anda tak sesat dalam blog saya, silalah datang lagi ya. Jangan lupa komen yang membina.

Selasa, 23 April 2013

Kamera lomo kraf

Siap akhirnya keychain untuk kamera lomo order seseorang.. Hehe

1=RM5

belian sebanyak 50 item dan ke atas , harga akan dikurangkn menjadi RM4

powered by Funnel

Ahad, 31 Mac 2013

Terbang...

credit to shortnewsposter.com

Beri aku sayap,
Agar aku dapat terbang diangkasa,
Membawa harapan dan cinta,
Disudut yang paling dalam,
Aku ingin hilang dalam awan,
Tika guruh dan kilat bersambungan,
Aku berlindung didahan,
Jika mentari kembali menyinar,
Aku kan teruskan perjalanan,
Dengan hati yang terbahagi,
Dengan jiwa yang rapuh,
Aku membawa bekalan,
Jutaan manusia kan mencemburuiku,
Kerna aku bebas dibawa angin dan bayu.


powered by Funnel

Jumaat, 22 Mac 2013

Frame photo

Finally ready to be taken away...

Frame photo craft

RM7.00 each,
belian sebanyak 5 item dan ke atas, bayaran pos adalah percuma.
dibuka untuk belian borong.
20 item = RM6.50/each
powered by Funnel

Sabtu, 16 Mac 2013

Meerkat...

What do you know about this creature? I know nothing.. But thanks to movie "life of pi" i fall in love with meerkats'.. Huahahahaha... Cute.. Cute..

He smiling at me..

Look at the way it sit.. Cuuuttteeeeee

powered by Funnel

Haid.. Apa yg perlu anda tahu?

Assalamualaikum... Kali ni nak kongsi pasal darah haid.. Bagi yg belum kahwin tak fikir banyaklah.. Tapi bila dah kahwin, amat perlu untuk catat atau tanda bila haid datang dan bila ia berhenti...
Penting sebab untuk mendapatkan zuriat atau merancang keluarga...
Darah haid boleh keluar dengan warna dan ciri yang berbeza kerana "Kalau tak cukup zat besi, darah pucat dan cair akan sentiasa banyak mengalir. Kalau cukup zat besi tapi tak minum cukup air, darah yg mengalir berwarna gelap dan pekat sikit, sukar mengalir, berketul atau bergentel, berupa macam tali panjang. Kalau cukup zat besi (bibir tak pucat), cukup minum air, tapi malas pi kencing, dan darah dibiarkan lama dlm rahim, darah tak mengalir keluar, maka darah akan bertukar menjadi lebih pejal (clotted blood) dan keluar bergentel atau pelbagai rupa"...
Aku baru dapat tau yang hamil pun boleh keluar haid.. Dan ada dipanggil istihadah?(sila betulkan kalau salah, ya).
Bagi mereka yang waktu kitaran haidnya sekata, tak perlu bimbang. Bagi mereka yang kitaran haidnya tak sekata, sukar untuk mengetahui masa suburnya sebab dari apa yg saya baca adalah 14hari dari tempoh haid seterusnya bukan haid sebelum...
Perubahan berat bdn, emosi(tekanan), boleh mempengaruhi kitaran haid...

Ini sekadar informasi..

Kesimpulannya, jagalah kesihatan, berat badan dan emosi anda.. Bukan sahaja mampu mempengaruhi hidup anda tetapi juga kitaran haid dan rasanya mereka disekeliling anda juga.

powered by Funnel

Jumaat, 15 Mac 2013

Half way...

Only manage to cut 8 color fabric for ten frame.. I still need to cut another ten for upper and inner..

8color

powered by Funnel

Rabu, 13 Mac 2013

post terbaru di website

huaaaa...
baru post di blog di dalam website percuma..

laman web percuma ni adalah sekadar percubaan ... kalau mendapat sambutan, saya akan bergerak aktif di laman web itu..

jika ada yang berminat boleh kunjungi di : http://elieynz.weebly.com/blog.html

jika ada yang ingin lihat karya kraf boleh kesini : http://elieynz.weebly.com/craft.html
atau di sini : facebook 

saya ada juga page di facebook tapi hanya untuk update terbaru dari blog dan website...

Selasa, 12 Mac 2013

Work in progress

.. Ada frame bakal siap.. Ini order kawan jc, utk kahwin adiknya.. Utk bagi pada yg merenjis nanti..
Kalau ada yang teringin nak order, boleh email ke gurlzstyle@yahoo.com atau sms / whatsapp ke hp: 0143564756 atau jenguk2 di Facebook
Http://www.facebook.com/sharlina86/
Buat masa ini tak terupdate lagi website sebab xdapat melalui hp.. Payah sikit..

Ni rangka belakang frame tu..dan atap sebab nak buat stail rumah



Ni idea asal..

powered by Funnel

My lovely craft

I recently made craft order by my brother's friend and friend.. A lot coming soon.. Chewah speaking bukan main lagi... Hehe...
Ni hasil kraf tangan sndirian berhad beserta dgn idea kreatif pengorder.. Chewah...


powered by Funnel