Mengenai Saya

Foto saya

Hanya seorang wanita yang biasa, dengan kerja yang biasa, belum ada bakat yang luar biasa dengan minat yang biasa. Jadi, biasa-biasakanlah diri menjenguk blog biasa ini.
sila-silalah 'suka' dengan blog facebook saya: https://www.facebook.com/elieynzBlog
sebahagian daripada wsb mania community (we are sabahan blogger mania) http://wearesabahanbloggermania.blogspot.com/
jemputlah ke laman twitter saya:https://twitter.com/elieynzlin
harap anda-anda tak sesat dalam blog saya, silalah datang lagi ya. Jangan lupa komen yang membina.

Sabtu, 19 Mac 2011

kata-kata cinta dulu

ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT SEJAHTERA...
hahaha.. macam mau buat ucapan pula.. sebenarnya kan aku ....
sudahlah.. nda pandai habis mengarut ni... 

ingat lagi entri sebelum ni yang 
KATA-KATA HIKMAH
kalau ingat syukurlah nak, kalau tak ingat bah suka hatilah..
hari tu aku ambil dari buku sikap positive jadi kali ni mau ambil dari buku lain lagi...
kita kongsi bersama ya...


nampak simbol hati tu ? hehe.. clue tu.. clue...

buku: CINTA & KASIH dwibahasa LOVE
disusun oleh: Dr. Shukri Abdullah, John Watson, W.S. Hoe

love doesn't make the world go round. love is what makes the ride worthwile
cinta tidak membuatkan dunia ini berputar. cinta membuatkan kehidupan di dunia ini berharga
- Franklin P. Jones -

memandangkan ni cinta makanya aku tambah lagi satu ya..

If you judge people, you have no time to love them.
sekiranya anda membuat penilaian terhadap orang lain, anda tidak akan mempunyai masa untuk mencintai mereka.
- mother theresa -

kesimpulannya : cinta itu mudah sahaja sebenarnya, jangan rumitkan ia dengan propaganda, dengan penilaian, dengan pemahaman, dan dengan perasaan sendiri. Ingatlah, semua manusia itu berbeza. Jangan disamakan dengan orang lain. Lain orang lain hatinya.

sekian untuk kali ini... tak tau pula malam nanti.. hehe.. 


Tiada ulasan: