Mengenai Saya

Foto saya

Hanya seorang wanita yang biasa, dengan kerja yang biasa, belum ada bakat yang luar biasa dengan minat yang biasa. Jadi, biasa-biasakanlah diri menjenguk blog biasa ini.
sila-silalah 'suka' dengan blog facebook saya: https://www.facebook.com/elieynzBlog
sebahagian daripada wsb mania community (we are sabahan blogger mania) http://wearesabahanbloggermania.blogspot.com/
jemputlah ke laman twitter saya:https://twitter.com/elieynzlin
harap anda-anda tak sesat dalam blog saya, silalah datang lagi ya. Jangan lupa komen yang membina.

Selasa, 15 Mac 2011

DEFINISI CINTA

assalamualaikum semua dan selamat sejahtera...
sihat? APA??? SAKIT?? JENG.. JENG.. JENG... hahahaha
makanlah ubat ya..
fuyoooo... lama tak update blog... 
baiklah, malas nak mengarut panjang-panjang...
korang nampak banner kat atas tu? ya!! itu contest namanya!! hehe... 
syaratnya sangat mudah, ringkas dan erm... senang.. ya... apa-apa hal pun klik kat sini =>> definisi cinta



definisikan cinta! apa ya?
hurm.....
 yang ni ka?
 yang mana orang akan katakan, kaulah kunci hatiku
atau yang ni...
 aku korbankan segalanya untukmu 
chewah.. lebih-lebih nampak.. hahaha 
sebenarnya cinta ni mudah, senang, ringkas dan tak menyusahkan sebab ia hanya melibatkan seekeping hati di dalam badan kita.. termasuk juga rasa dan jiwa yang tak kelihatan... 
yang menjadikan cinta ni 'sesuatu yang menyusahkan' apabila manusia itu yang menyusahkan diri sendiri... dengan duit, tanda (kononnya) / bukti cinta (yalah tu)... 
cinta ni sangat universal maksudnya sebab kita boleh cintakan haiwan, harta benda, keluarga dan yang selain dari keluarga...
namun yang utama adalah Cintakan Allah swt sangat berbeza dengan cintakan sesuatu yang diciptakan-Nya...
cinta = perasaan / nafsu 
ada yang mengatakan bahawa cinta itu hanyalah NAFSU maka kerana itu perkahwinan yang sah sahajalah yang mampu mengawalnya ataupun menghalalkannya...
pokok pangkalnya cinta itu sangat halus dan sukar untuk dilihat...
cinta tidak semestinya memiliki dan dimiliki /
dicintai dan mencintai..
adakala cinta itu hanya mencintai dan tidak dicintai...
cinta secara asasnya hanyalah sebuah perkataan yang diberi maksud yang pelbagai mengikut tafsiran masing-masing...
cinta hanyalah sebuah perasaan yang suci mampu menjadi kotor dan noda kerana manusia itu sendiri...


apa-apap pun... saya nak tag : muniera , Novelgurl , cempaka kuning 
 baiklah .. saya tag secara rambang ja ni... hehehe... sekian dari saya.. 


2 ulasan:

miszpathetic berkata...

thnx,,,gudluck k,,salam cinta,,

elieynz berkata...

miszpathetic: sama-sama.. salam cinta.. hehe