Mengenai Saya

Foto saya

Hanya seorang wanita yang biasa, dengan kerja yang biasa, belum ada bakat yang luar biasa dengan minat yang biasa. Jadi, biasa-biasakanlah diri menjenguk blog biasa ini.
sila-silalah 'suka' dengan blog facebook saya: https://www.facebook.com/elieynzBlog
sebahagian daripada wsb mania community (we are sabahan blogger mania) http://wearesabahanbloggermania.blogspot.com/
jemputlah ke laman twitter saya:https://twitter.com/elieynzlin
harap anda-anda tak sesat dalam blog saya, silalah datang lagi ya. Jangan lupa komen yang membina.

Isnin, 17 Januari 2011

AKU GIVE UP!!

jangan salah anggap.. bukan putus asa pasal hidup.. tapi pasal cinta..
yalah, bila dah pernah kecewa ni.. rasa macam penat nak terus cari...
takut jumpa yang lebih kurang spesis kurang ajar...
tak buang masa ka namanya?
taklah.. aku bukan sempurna juga.. tapi...
bila diri tak dihargai apa lagi maruah diri tak dihormati...
masih perlukah hubungan tu? tak menyakitkan hati ka?
apa lagi kalau buka tv, berita semua 'cerrraaaiiii' lagi.. 
Dari Maqil bin Yasar r.a berkata: "seandainya kepala seseorang ditusuk dengan jarum besi itu masih lebih baik daripada menyentuh kaum wanita yang tidak halal baginya," (hadis Hasan Riwayat Thabrani dalam Mujam Kabir)
tetiba keluar hadis.. untuk renungan bersama ja..
kali-kali jumpa lelaki yang ajak buat maksiat..
jadi tu yg malas nak mencari..
penat weh..
ya, ada yang baik, soleh semua ni tapi..
kebanyakan dah berpunya tak lama lagi nak kahwin.. atau dah kahwin pun..
jadi, cari lagi... ada kawan nasihat cinta yang datang sendiri tu lebih baik..
ya.. cinta kilat tu.. tiba-tiba ja menyambar...
tapi ada satu lelaki ni.. dia biasa tapi dalam antara yang aku kenal.. 
hati aku akan berbalik memikirkan dia..
aku tak cari yang sempurna atau baik sangat melampau...
tak... aku cari yang hati aku berkenan.. kira...
dia berjaya menambat hati ... seolah ada sesuatu yang istimewa..
dia sabar, sanggup tunggu, tak mau cari lain lagi, 
sanggup buat apa saja untuk aku, .... apa lagi yang aku nak?
entah kenapa hati berkata 'tunggu lagi... beri masa pada aku untuk menerima dia...'
aku tak nak terburu-buru...
biar la ini pencarian yang terakhir..
lau kena cari juga lagi..
terima ja lah takdirnya... mungkin ada yang lebih baik... 
tapi... cinta? belum hadir untuk mana-mana lelaki pun..
sukar untuk cinta bertandang...

2 ulasan:

mohfi berkata...

huh! cerita kita macam sama tapi versi yang berbeza yg berbeza

elieynz berkata...

mohdfi:heheheh... yaka? adeh.. kebetulan pula.. lebih kurang la ni pengalaman.. hehe