Mengenai Saya

Foto saya

Hanya seorang wanita yang biasa, dengan kerja yang biasa, belum ada bakat yang luar biasa dengan minat yang biasa. Jadi, biasa-biasakanlah diri menjenguk blog biasa ini.
sila-silalah 'suka' dengan blog facebook saya: https://www.facebook.com/elieynzBlog
sebahagian daripada wsb mania community (we are sabahan blogger mania) http://wearesabahanbloggermania.blogspot.com/
jemputlah ke laman twitter saya:https://twitter.com/elieynzlin
harap anda-anda tak sesat dalam blog saya, silalah datang lagi ya. Jangan lupa komen yang membina.

Selasa, 25 September 2012

Lupe Fiasco counters anti-Islam video

Lupe Fiasco counters anti-Islam video

bila mana yang lain sibuk dengan kekecohannya.. dia dengan tenang meminta semua muslim agar bertenang dan fikirkan apa yang Rasulullah s.a.w akan lakukan jika Baginda masih ada ketika ini..

gambar ini diperoleh dari islamophobiatoday
kata-kata beliau benar sekali.. Kita seharusnya menunjukkan sikap yang diteladani dari Baginda dan bukannya merusuh.. Marah itukan perangai syaitan..

jika ada yang berkata 'kau belum tengok lagi movie tu''... kau silap, aku sudah tengok trailer dan script asal cerita tu.. tapi merusuh bukanlah jalan penyelesaian.. kita seharusnya tahu, balasan Allah pada mereka setimpal dengan perbuatan mereka. Kenapa nak kecoh.. Berbuih pun mulut bercakap sana-sini, tapi tak sampai di hati mereka tak ad agunanya.. Bertenanglah wahai Saudara Muslimku..

Isnin, 24 September 2012

My android

Fuh.. payahnya nak sesuaikan diri dgn android ni..
Rasa macam nak putus asa ja..
Uish..
Baiklah, entri kali ni hanya untuk percubaan..
Sekadar nak tengok, bolehkah tidak ni..